vrijdag 1 februari 2013

Maatwerk kast in oude stijl !

Regelmatig krijgen we unieke oude meubels binnen, zoals een karakteristieke winkelkast of een stoere tafel met grof blad, die ons en onze klanten inspireert tot een nieuw ontwerp. De kast heeft soms niet de gewenste maat of indeling, of de tafel voldoet net niet aan de vereiste maten of kleur, maar het meubel gaat maar niet uit de gedachten van de klant. Want hoe mooi zou die uitkomen in dat nieuwe interieur!

Zo hadden we een tijdje geleden onderstaande kast in de loods. Veel mensen waren ontzettend enthousiast over de uitstraling van de kast maar deze voldeed voor 2 mensen net niet aan hun wensen.
Gelukkig zijn de mogelijkheden voor het op maat (na) maken van meubels ongekend bij Old BASICS! Dus hebben we van deze mooie oude winkelkast onderhand twee verschillende varianten op maat gemaakt met dezelfde oude uitstraling:

De eerste kast is een smallere versie met een hele speelse indeling. De kast werd zo veel mogelijk in oude 'gebruikte' uitstraling gemaakt, inclusief de oude naamplaatjes en een doorleefde look. Het eindresultaat mag er zijn en hij pronk nu in een bijzonder restaurant in het zuiden van het land!

De tweede variant op de oude winkelkast verschilt bijna niet van het origineel. De maten bleven helemaal gelijk, alleen werden een aantal lades aangepast naar brede lades. Ook deze kast kreeg een oude verweerde look, om het nostalgische karakter van de oude kast terug te brengen in de op maat gemaakte versie.

En de origineel oude kast? Die heeft uiteindelijk ook een mooi plekje gekregen bij zijn nieuwe eigenaar!

Meer lezen over maatwerk? Klik dan hier