maandag 27 oktober 2014

You have got mail!

Multifunctioneel en helemaal van nu: een ijzeren postbureau.

Een postbureau heeft een industriële uitstraling, maar afhankelijk van de aankleding, kun je hem prima combineren met vintage, een moderne inrichting of in een Ibiza-Boho stijl. De ijzeren kast op het bureau is luchtig omdat de vakken meestal opengewerkt zijn, een houten tafelblad geeft meer warmte. De combinatie van industrieel met andere stijlen geeft pit aan je interieur.


Gebruik hem als kast in de keuken; lekker veel ruimte voor je kookboeken en servies; het bureautje is praktisch als extra legruimte , om je boodschappenbriefjes te schrijven of recepten te archiveren.
Natuurlijk voldoet dit bureau ook prima op een kinder- of tienerkamer; boeken, speelgoed en accessoires passen er allemaal in.

 
Hou je van knutselen, dan is deze kast super handig voor al je washi tape, foto's, wol, verf of textiel!Werkruimte en opbergruimte in één!
Ook is het een creatieve oplossing om dit bureau als kledingkast te gebruiken; voor een winkel is dit natuurlijk een unieke manier om spullen te etaleren!

Maar gewoon in de woonkamer of op kantoor is natuurlijk ook prachtig.
In december kun je de vakken vullen met kerstballen, lampjes, mos en (nep) kaarsjes.
Of gebruik de vakken als avent-kalender; in elk vakje een kadootje die je in de aanloop naar kerst toe mag uitpakken!

Er zijn maar weinig meubels die zó multifunctioneel zijn, toch? En dan te bedenken dat dit bureau ooit als post-sorteerbureau gebruikt werd. Wie had gedacht dat zo'n meubel in diverse woonhuizen, kantoren en winkels zou pronken?

Old BASICS zou Old BASICS niet zijn, als we ook niet zo'n prachtig postbureau in ons assortiment zouden hebben. Kom kijken in onze loods ; we zijn ELKE vrijdag open en de LAATSTE zaterdag van de maand!


dinsdag 21 oktober 2014

Stoere houten tafels!

Pinterest is erg inspirerend als je op zoek bent naar ideeën voor je huis!
Steeds vaker zien we daar tafels van stoer oud hout. Simpele modellen met verweerde uitstraling geven warmte en sfeer. De 'slagerstafel' is een goed voorbeeld van zo'n tafel.


Slagerstafels zijn meestal gemaakt van robuust eiken en de gebruikssporen geven deze tafels hun unieke en sfeervolle look. De poten zijn strak en lopen iets naar buiten.  Sommige tafels hebben zelfs een industrieel sfeertje door de ijzeren bouten aan de zijkanten van het blad.



Deukjes, krasjes of een afgebroken hoekje maken deze tafels uniek.
Of je nu van strak en modern houdt, een stoer landelijk huis hebt in Belgische sfeer of juist Ibiza-achtig in een Boho - gypsy stijl; zelfs bij een inrichting met een botanisch sfeertje; deze stoere tafels passen overal.



Bij Old BASICS hebben we een steeds wisselend assortiment van deze stoere tafels: eettafels, bureau's, salontafels, bijzettafels en zelfs krukjes in verschillende maten.
Hou daarom onze webshop in de gaten en kom kijken in onze loods