maandag 8 augustus 2011

Altijd een brocante-stijl voor jou

Het blijft toch steeds weer mooi om allerlei kleurnuances met elkaar te combineren; diverse kleuren blauw bij elkaar zoals bij deze onlangs binnengekomen oude brocante meubelen en accessoires.
Het prachtige Franse emaille kannetje met bloemen, de mooi verweerde brocante stoelen, emaille & spuitflessen: een prachtige combinatie met naturellen! Een brocante-inrichting in blauw: romantisch maar niet te zoet!
Ook zachte pastels als lindegroen en rose zijn erg mooi te combineren!  Zoals bij het Franse brocante bloemenlampje, het bijzondere brocante bankje,  zacht groen bijzettafeltje: leuk met gebloemd servies! Het sierlijke oude franse bureautje sluit perfect aan bij deze romantische en frivole combinatie!

Zin in wat stoerders? Grijs is een prachtige stoere basiskleur, die ook weer erg mooi combineert met (oud) hout. Kijk maar eens naar de diep-grijze brocante vitrinekast, de oude brocante industrielampen, de statige oude (demontabele) linnenkast en de stoere landelijke eettafel!

Wit, witter, witst: altijd goed een combinatie van verschillende wittinten. Gebroken wit staat prima bij spierwit; laat de verschillende tinten op enkele plaatsen terugkomen in bijvoorbeeld servies, landelijke oude luiken of een oud vitrinekastje! Wit is altijd mooi, zowel stoer en industrieel als meer romantisch!

Welke van de brocante collages hierboven past er het bij jou?  Ik ben erg benieuwd!

1 opmerking:

  1. Prachtige foto's met mooie dingen en wat voor kleur ook tis allemaal leuk ... fijne week lieve groet rosita

    BeantwoordenVerwijderen