vrijdag 1 juni 2012

Gek op glas!


Als er iets tijdloos is qua materiaal, dan is het wel glas. Niet in de eerste plaats omdat het nooit uit de mode raakt, maar ook omdat glas het hele jaar mooi staat in huis. Neem bijvoorbeeld simpele glazen (weck)potjes:

in de winter vul je de potjes met mooie kaarsen, omringd met kleine kerstversieringen, veertjes of andere accessoires. In de zomer vul je de potjes met bloemen, of met zand en schelpen. Zo verandert je huis  binnen een mum van tijd van een warm winterwonderland, naar een fris zomeroord.

Ook aan tafel geeft glas sfeer. Met mooi weer is een eenvoudige karaf water, gevuld met schijfjes citroen, genoeg om de boel op te vrolijken. Een andere leuke tip: verzamel lege flesjes waarvan je de etiketten verwijdert, en bindt deze samen met een mooi lint. Een paar mooie takken in de flessen en je hebt een fleurige blikvanger op tafel!
Vooral glas met een blauwe gloed past bij dit jaargetij. Een groep van deze glazen flessen geeft de kamer een frisse opkikker. In de loods van Old Basics staat een ontzettend stoere houten tafel, met een verweerde lichtblauwe verflaag erop. Hier staat een deel van ons glasassorti op. Van de zeeblauwe kleuren krijg je direct zin in een dagje strand! Zo zomers!

Wil je nog meer inspiratie? Houdt ons dan in de gaten!

1 opmerking:

  1. Staat idd erg mooi. Hier spreekt ook een 'glasverzamelaar'. Mijn man daarentegen vraagt zich altijd af wat ik toch met al dat glas moet....tot hij vaak het resultaat ziet.

    Fijn weekend!

    Groetjes, Pietrik

    BeantwoordenVerwijderen